Was ik zo goed bezig en had ik zo’n positieve berichtgeving naar jullie toe, is toch de klad erin gekomen: ik was voortijdig gestopt met de teen-nagelolie.

En ik heb er spijt van als haren op m’n hoofd!

Want omdat ik zo positief was (en nog steeds ben!) over deze olie, die veel wordt ingezet bij kalknagels, zijn er allemaal mensen de teen- en nagelolie gaan gebruiken. En met resultaat.

Zij begonnen mij trots hun nieuwe, mooie, maagdelijke, schone, blinkende nagels te tonen. Vrij van schimmels. Helemaal gaaf.

Zelfs pedicures vragen ons wat het voor een bijzonder product is, gezien de resultaten, en willen meer informatie.

Dus ben ik maar weer snel begonnen met het aanbrengen van de olie op mijn eigen teennageltje en inmiddels ben ik alweer even op weg. Wederom gebeurt er daadwerkelijk iets. In tegenstelling tot mijn eerdere ervaringen met andere producten die ik probeerde. Ik zie echt dat het de goede kant opgaat en heb mezelf beloofd het deze keer te voltooien totdat ik ook trots mijn nageltje kan laten zien.

Ik wil ook zo’n mooi, nieuwe, gave nagel!

Waar ging het mis…?

Een aantal maanden gebruikte ik deze fijne, kruidig geurende olie naar grote tevredenheid. Ik zag dat de olie echt effect had, wat mij – zeker na de eerdere ervaringen – erg stimuleerde. Na een tijdje werd het warmer en zomerser en liep ik echt alleen nog maar op blote voeten. De olie verkleurt de teennagel doorgaans wat. Dat is dus heel normaal. Maar door het vet, trekt het ook wat vuil aan. Aangezien ik veel in bossen e.d. kom, kwam er naast verkleuring ook op dagelijkse basis een lading zand en aarde aan vast geplakt.

Dat ontsierde het geheel wel erg en ik bedacht me dat ik het in de herfst ofzo wel weer op zou pakken, wanneer we weer met dichte schoenen zouden lopen. En tsja, dat moment kwam uiteindelijk ‘ietsje’ later…

Maar inmiddels ben ik alweer flink wat paar maanden trouw 2 tot 3 keer per dag aan het smeren.

Er was inderdaad weer direct resultaat. En blijvend. Heel gaaf.

Naast alle jaloersmakende resultaten van mensen om me heen, was er ook iemand die iets interessants tegen me zei op de Familieopstellingendag die we in mei organiseerden. Zij zei dat ze juist uitkeek naar het zomerseizoen, zodat ze makkelijker met blote voeten kon lopen en de olie beter kon intrekken. Dat is ook een manier om ernaar te kijken! Het seizoen doet er dus eigenlijk niet toe.

Deze positieve blik op die warme periode verving de oude en ook dat maakte de weg vrij om weer te starten en de kracht te vinden om vol te houden. De hele zomer lang.

Aan mezelf heb ik plechtig beloofd het deze keer echt te zingen, tot de nieuwe nagel verschijnt en bestendigd is. Ik weet nu dat dat kan. Ik heb het met eigen ogen gezien. En zie en ervaar bovendien nu al dat er een transformatieproces gaande is in mijn kleine nageltje.

Ik hou vol tot ik een mooie glanzende nagel heb! Doe je mee?

Nog even de tips op een rijtje als het gaat om het gebruik van de olie, want daar krijgen we regelmatig vragen over.

Het stappenplan om van kalknagels af te komen met de Toe and Nail Support:

  1. Veil zoveel als je kunt van de kalknagel af of laat dat doen door de pedicure
  2. Breng liefst 2-3 keer per dag de Nail and Toe Support aan op en onder de aangedane nagel
  3. De nagel kleurt mogelijk wat donkerder geel of zelfs wat bruinig en wordt poreus
  4. Veil de nagel liefst iedere dag héél licht op, maar zeker wanneer de bovenste laag poreus wordt (tenminste eens per week)
  5. Herhaal dit totdat de klachten zijn verdwenen (dat kan variëren van 5-12 maanden)

Let op!

Veil je nagels tot een gezonde dikte. Te dun terug vijlen kan je nagel beschadigen en pijnlijk aanvoelen. Is veilen op dagelijkse basis te veel? Ga dan terug naar wekelijks. Kijk goed, voel goed en pas daar je aanpak op aan.

Knip de teennagels één keer per maand, maar eindig altijd met de aangedane nagel(s) om te voorkomen dat je andere nagels ermee besmet. Dus eerst de gezonde nagels en tot slot de kalknagels.

Of gebruik een apart schaartje/knippertje voor de kalknagel(s). Je kunt deze ook na gebruik reinigen en ontsmetten (met bijvoorbeeld ozonwater > zie onze webinar De Kracht van Ozon.

Hetzelfde geldt voor de veil: zorg dat je een aparte veil hebt voor de gave nagels en een aparte voor de schimmelnagels. Zo zorg je dat je jezelf niet steeds opnieuw besmet.

Er is wat geduld en doorzettingsvermogen voor nodig om kalknagelvrij te worden, maar het is zeker mogelijk. Dat is nu wel bewezen. En dat met maar 2 tot 3 keer per dag wat olie aanbrengen en je nagels veilen.

Ik ben vastberaden en wil die mooie nagels. Jij ook?

Deze week kan je onze Teen & Nagelolie tegen korting te bestellen. 

Plaats HIER je bestelling.