Verzameling aangiftes tegen
Hugo Mattheüs de Jonge voor bedreiging en belediging. 

Gedurende verschillende momenten heeft demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo Mattheüs de Jonge, zich bedreigend en beledigend uitgelaten richting ongevaccineerden. 

Bedreiging
Veel mensen hebben zijn uitspraak van 29 november jl., waarbij hij aangeeft vrij exact te weten (op postcode niveau) waar de niet-gevaccineerden wonen, als bedreigend ervaren. Vooral in combinatie met zijn uitspraak dat hij van wijk tot wijk, van deur tot deur en van arm tot arm zal gaan. Zie video 1 en 2. 

Deze laatste uitspraak is tevens in internationale context gemaakt door verschillende leiders wereldwijd wat volgens velen aantoont dat hier sprake is van een centrale communicatieve aansturing. 

Belediging
Ook is reeds eerder aangegeven dat de benaming ‘wappie’ door veel mensen als beledigend en discriminerend wordt ervaren. Zie video 3.

Video 1

Video 2

Video 3

Voel jij je ook bedreigd en beledigd door deze uitspraken van Hugo de Jonge? Vul dan onderstaand formulier in.

De komende dagen zullen wij in samenspraak met onze advocaat bepalen hoe deze aangifte het best kan worden ingediend. In verband met jouw privacy vragen wij voor nu alleen jouw voornaam, achternaam en e-mailadres. Het adres is niet verplicht. 

Pas als de aangifte definitief zal worden ingediend, zullen wij per e-mail verdere gegevens bij jou opvragen.

X
X