Blog

Blog Ozonzeep – Help(t) nare geurtjes om zeep

Blog Ozonzeep – Help(t) nare geurtjes om zeep

”Was je handen stuk!” Weten we het nog…? En ik heb ze gezien, hoor, die kapotte handen! Dacht eerst dat het een ernstige vorm van eczeem was. Heel naar gezicht. Pijnlijk ook. En daar gaat dan mooi je eerste barrière om ziektes tegen te houden…  Onder andere daarom was...

Lees meer
7 Oplossingen voor Kalknagels

7 Oplossingen voor Kalknagels

Ok, even een succeservaring met jullie delen! Ken je dat, dat je wekenlang kwistig aan het kwasten bent met allerlei middeltjes en je nul resultaat ziet? Kalknagels. Ze ontstaan niet van de ene op de andere dag, maar eenmaal in je systeem, kom je er nauwelijks meer...

Lees meer
Hoe ik van mijn stank afkwam

Hoe ik van mijn stank afkwam

Jarenlang was het een probleem. Vooral in de dansschool tijdens de danslessen. Hoe meer lessen ik gaf hoe meer stank ik produceerde. En dus wisselde ik op een avond soms wel vier of vijf keer van shirt. Even dacht ik dat het door de kleur van het T-shirt kwam. Als ik...

Lees meer
Blog Van botox naar ozon

Blog Van botox naar ozon

Je zal het niet geloven, maar ik, ambassadeur van een natuurlijke leefstijl, wars van make-up, haarverf en alles wat met chemisch te maken heeft, heb me laten injecteren met botox. Het was rond het jaar 2000 - ik was zo’n 18 jaar - en ik had van de dermatoloog in het...

Lees meer
5 Redenen om Doelen te Stellen ipv Goede voornemens

5 Redenen om Doelen te Stellen ipv Goede voornemens

Hoe is het met je goede voornemens? Heb je ze dit jaar alweer genomen? Veel mensen doen aan goede voornemens. En... ze werken. De eerste week althans. Soms ook nog de tweede week. Maar zeg nou eerlijk, heb je het al meegemaakt dat 'goede voornemens' werken? Het woord...

Lees meer
Autonoom worden of autonoom zijn?

Autonoom worden of autonoom zijn?

Tijdens De Onafhankelijkheidsdagen gaf ik een lezing over ‘autonomie’. Eerlijk gezegd kwam dat omdat we, naast Frank, geen andere spreker konden vinden. De één was fysiek niet in staat om te komen (en dat kan natuurlijk gebeuren) en de ander wilde de exclusiviteit dat...

Lees meer
Terugblik op De Onafhankelijkheidsdagen

Terugblik op De Onafhankelijkheidsdagen

Waar te beginnen?  Het blijft lastig om woorden te geven aan gevoelens die woorden overstijgen. Toch ga ik, Mordechaï, een poging wagen.  Ik zwem nog steeds in de zee van knuffels en complimenten die ik tijdens ‘De Onafhankelijkheidsdagen’ mocht ontvangen.  Allereerst...

Lees meer
Bouwen of Breken

Bouwen of Breken

Moeten we bouwen of breken? Vanaf het begin van de crisis zie ik drie fases; strijden, voorbereiden en bouwen. Persoonlijk denk ik dat alle drie nodig zijn. Ook geloof ik dat, als iedereen doet wat bij hem of haar past, wij samen een heel eind komen. Laat vooral...

Lees meer
De drie fases die de meesten van ons doorlopen

De drie fases die de meesten van ons doorlopen

Persoonlijk gebruik ik niet graag het woord ‘wakker’. Het woord alleen al impliceert dat er dan dus ook ‘niet wakkeren’ zouden zijn. En dat leidt dan al snel tot tegenstellingen waarbij de een ‘beter’ of ‘wakkerder’ zou zijn dan de ander. Ik denk dat we vooral...

Lees meer
Er is Hoop

Er is Hoop

Twee weken geleden volgden Anna en ik de door SoVieJa georganiseerde workshop ‘Natural Farming’. Het blijft bijzonder te ontdekken dat wij de oplossingen al lang in handen hebben. Het enige wat wij hoeven te doen, is deze in het licht te zetten, zodat anderen het ook...

Lees meer
Ik laat me niet Leiden!

Ik laat me niet Leiden!

“Ik laat me niet leiden, hoor, ik ben een vrij mens!” Hoe vaak hebben we de laatste tijd niet gehoord dat mensen niet zitten te wachten op een leidersfiguur, hiërarchische structuren en om te ‘volgen’. We zijn het beu om onderdrukt te worden, slaaf gemaakt te worden...

Lees meer
Waarom hebben wij dit nooit eerder geleerd?

Waarom hebben wij dit nooit eerder geleerd?

De laatste drie dagen deden wij middenin de bossen mee aan de training ‘Primitief Overleven’, georganiseerd door Bosbeweging. Het is altijd interessant om te merken hoe wij, als trainer, in een training niet alleen focus hebben op de inhoud maar ook op de manier...

Lees meer