Facebook zet de aanval in

Het is duidelijk. Facebook heeft de volle aanval ingezet tegen anders denkenden en verbreekt daarmee niet alleen haar eigen Algemene Voorwaarden maar overtreedt daarmee ook artikel 1 van de grondwet.

Wereldwijd komen er berichten binnen van mensen die, vooral vandaag, voor een bepaalde tijd zijn geblokt door Facebook zonder dat hier een reden voor wordt opgegeven.

Dit betekent dat Facebook wereldwijd in kaart heeft gebracht welke personen er voor en welke personen en tegen de maatregelen zijn.

Met dit profileren en categoriseren wordt in Nederland naar onze mening artikel 1 geschonden in de grondwet welke luidt:

Artikel 1: Gelijke behandeling en discriminatieverbod
Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld.
Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Wat is de volgende stap?
Als Facebook geen halt wordt toegeroepen zullen mogelijk alle accounts van andersdenkenden worden geblokt en/of verwijderd.
Hierdoor kan het steeds lastiger worden om elkaar te vinden en om anderen te informeren.

Wij, de Army of Love, staan voor liefdevolle, vooral gezamenlijke acties.

Wij gaan zo snel mogelijk onderzoeken of wij een massale rechtszaak kunnen starten tegen Facebook vanuit een groep van duizenden gebruikers. 

Heb jij interesse om hier mogelijk aan mee te doen en wil je dat wij je ook zonder Facebook op de hoogte kunnen houden? Vul dan het formulier hieronder in.

Wij informeren je dan over onze mogelijke stappen en houden je op de hoogte. Het invullen van het formulier betekent op geen enkele manier een toezegging voor deelname aan deze actie. Wij zullen je eerst informeren en om goedkeuring voor jouw deelname vragen.

Jouw gegevens worden nooit, zonder jouw uitdrukkelijke toestemming, met andere organisaties gedeeld.