Onafhankelijkheidsdagen

13 & 14 mei 2022 – Op Hodenpijl

 

 

Aanmelden

Steeds meer mensen voelen de urgentie het heft in eigen handen te nemen, omdat het huidige systeem tekortschiet. We mogen het zelf gaan doen. Samen de wereld vormgeven zoals wij die zelf graag zien. Samen een wereld creëren die zó aantrekkelijk is, dat anderen vanzelf aan zullen sluiten.

Op 13 en 14 mei organiseert Army of Love ‘De Onafhankelijkheidsdagen‘. Een hands on evenement waarbij verschillende sprekers focussen op oplossingen, die ontstaan zijn vanuit hun missie, visie en soms ook zorgen.

De sprekers gaan in op de verschillende mogelijkheden die bij kunnen dragen aan het creëren van meer autonomie, onafhankelijkheid, de Nieuwe Wereld en een vangnet voor wat mogelijk komen gaat.

Er zijn verrassende pitches en aanstekelijke workshops. Uiteraard is er volop gelegenheid om te netwerken en je aan te sluiten bij interessante projecten. Om dit nóg leuker te maken, gieten wij dit in een wel heel aantrekkelijke vorm.

Economie

De huidige situatie in de wereld is zeker op financieel gebied instabiel te noemen. Volgens sommigen naderen wij zelfs het einde van het huidige financiële stelsel. Dat waar wij zo vertrouwd mee zijn geraakt. Mocht dit waarheid blijken, dan zullen de consequenties enorm zijn.

Bij veel mensen leeft daarom de behoefte om zich af te wenden van het huidige geldsysteem en dat te verruilen voor samenwerking, ruilhandel, alternatieve munten en allerlei nieuwe vormen van uitwisseling.

Hoe kunnen wij ons voorbereiden op hetgeen ons mogelijk te wachten staat? Welke alternatieven zijn er en vooral hoe zorgen wij dat wij hierin samen sterk staan?

Lezingen en workshops over economie worden gegeven op vrijdag 13 mei 2022.

Internet

Wij zijn gewaarschuwd: diverse signalen zijn uitgezonden over serieuze cyberattacks. Ook wordt er inmiddels openlijk gesproken over het introduceren van internetvergunningen. Op termijn mogelijk de enige manier waarop wij gebruik kunnen maken van internet.

Ook lijkt het voor steeds meer mensen onlogisch nog langer gebruik te maken van de bestaande sociale media platformen, wetende dat wij onze persoonlijke data daarmee in handen leggen van ‘Big Tech’.

Twee kwetsbaarheden met potentieel grote gevolgen. Hoogtijd om een nieuwe koers te gaan varen!

Welke serieuze alternatieven zijn er? Hoe werkt het en waar kan je je aansluiten?

Lezingen en workshops over internet worden gegeven op vrijdag 13 mei 2022.

Voeding & Zelfvoorzienendheid

Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om zoveel mogelijk onafhankelijk en zelfvoorzienend te worden. Voor de één is het haalbaarder dan voor de ander.

Welke initiatieven zijn er al? Hoe succesvol zijn deze? Wat kan jij zelf doen? En hoe kostbaar en haalbaar is het om jouw eigen voeding te verbouwen?

Tijdens deze lezingen en workshops wordt zowel ingegaan op de mogelijkheden van voedselopslag als op het werken aan zelfvoorzienendheid.

Workshops en lezingen over voeding, voedselopslag en zelfvoorzienendheid en worden gegeven op zaterdag 14 mei 2022.

Energie

Met de stijgende energieprijzen ligt het voor de hand dat veel mensen op zoek zijn naar betaalbare energie en streven naar onafhankelijkheid van de grote energieleveranciers.

Hoe haalbaar is het om off-grid te leven? Hoe ver zijn we nog verwijderd van vrije energie? Welke praktische acties kan jij ondernemen om zoveel mogelijk energie/kosten te besparen?

Diverse sprekers vertellen uit hun eigen ervaring het onafhankelijk(er) worden van het reguliere energiesysteem. Ook delen zij welke obstakels zij hebben overwonnen en welke praktische oplossingen er zijn die jij snel kan toepassen in jouw situatie.

Lezingen en workshops over energie worden gegeven op zaterdag 14 mei 2022

 

SPREKERS VRIJDAG

ECONOMIE

INTERNET

Anthony Migchels

Anthony Migchels

Functie

Anthony Migchels (50) is ruim 15 jaar actief als monetair hervormer.

Met zijn Stichting De Florijn Nederland introduceerde hij een rentevrij betaalmiddel.

Voor hem is het moment gekomen om alarm te slaan over de huidige economische situatie. Tijdens zijn lezing legt hij uit wat er volgens hem aan de hand is en wat de mogelijke oplossingen zijn.

Ronald Bernard

Ronald Bernard

Economie

Ronald Bernard behoeft nauwelijks introductie.

Zijn opzienbarende en soms ook schokkende levensverhaal gaat sinds 2017 viraal en heeft al meer dan 135 miljoen mensen bereikt. Als bankster diende Ronald de oude machten op het gebied van vermogensbeheer, valuta- en depositohandel. Een bijna-doodervaring veranderde zijn leven compleet: hij transformeerde van succesvol geldwolf in het bankwezen naar succesvol sociaal maatschappelijk ondernemer. Dat maakt Ronald uniek in de diepgaande ervaring met goed en kwaad. Maar ook in het inzicht dat hij heeft in de beide werelden en zijn vermogen een brug te bouwen naar een nieuwe wereld.

Ronald is de Founding Father van de United People Foundation, dat de boodschap een ‘Goed beheer van Al het Leven’ uitdraagt. Vanuit zijn liefde en zijn uitzonderlijke kennis en levenservaring deelt hij zijn missie en visie met het grote publiek om te komen tot een wereld van vrede, welvaart en welbevinden. Hierbij staat een mooie aarde voor de kinderen centraal, want ‘zij zijn de toekomst’.

Op vrijdag 13 mei 2022 zal Ronald Bernard een nog niet eerder gepresenteerde lezing verzorgen.

Patrick Savaille

Patrick Savaille

IT-Expert

Patrick werd de laatste twee jaar bekend door zijn uitzendingen bij Café Weltschmerz.

Vanuit zijn IT achtergrond is hij momenteel hard bezig met het bouwen van een alternatief online netwerk dat niet gecensureerd kan worden.

Patrick deelt het belang van dit alternatief en vertelt meteen hoe je in actie kan komen. 

Erik vd Horst

Erik vd Horst

Goodbyebigtech

In zijn verlangen aan meer privacy introduceerde Erik de website Goodbyebigtech waar hij oplossingen biedt voor een volledig functionele smartphone zonder account en een laptop of PC zonder verplichte ‘productcode’ of dure licenties.

Laurens Lindeman

Laurens Lindeman

Internet

Laurens Lindeman creëerde, vanuit het niets de online Social Community ‘De Parallelle Samenleving’. Met bijna 10.000 gebruikers het grootste online Social Media platform van Nederlandse bodem. Inmiddels is het platform uitgebouwd met een kennisbank voor het laatste relevantie nieuws en met ‘Welkom Nederland’ voor ondernemers.

Laurens deelt zijn missie en visie en vertelt het belang van onafhankelijkheid binnen op het internet. 

SPREKERS ZATERDAG

VOEDING

ENERGIEVOORZIENING

Terra Norihiro Terazawa

Terra Norihiro Terazawa

Nature Farming

Welkom bij een poëtische en speelse presentatie van platform SoVieJa over Nature Farming. Een radicaal eenvoudige en bezielde levenswijze, tevens methode voor moestuinen, (voedsel)bossen en landbouw die ooit begon met de vraag: “wat als ik dit nou eens niet deed?” aldus de ontdekker Masanobu Fukuoka. Ploegen, wieden, sproeien, snoeien of spuiten? Bespaar je die moeite. Wat dan wel? Liefde voor de aarde. Vertrouwen in de oerkracht van de natuur.

Terra Norihiro Terazawa is een gepassioneerde en ervaren theatermaker en storyteller. Hij heeft ook een andere grote liefde: de Natuur. Hij verdiepte zich in Nature Farming, ontstaan in zijn geboorteland Japan, onder de lering van meester Kawaguchi-san. Alexandra Moreno & Marnix Lamers vergezellen hem in deze pure ervaring van verbinding met de natuur, in jezelf en daarbuiten.

SoVieJa staat voor de Wijsheid van de Aarde, voor het verbinden met de essentie van het leven met volle overtuiging en liefde. SoVieJa staat ook voor een v(h)eilige ruimte voor ontwikkeling en samenzijn. Ze inspireert mensen om in hun kracht te staan en om hart, hoofd en handen in te zetten voor een wereld volgens de Natuurlijke Wetten van de Schepping.

Lumke Boomsma

Lumke Boomsma

Moestuinier

Lumke heeft ontdekt dat je eigen eten verbouwen makkelijker kan dan je denkt, goed past naast je andere dagelijkse activiteiten en niet veel hoeft te kosten!

Samen met vier vriendinnen (en een aantal van hun mannen) zijn ze begonnen aan een moestuin van 400m2. Met een investering van 3 tot 6 uur per week, € 175,- per gezin en met relatief weinig kennis, zijn we begonnen aan een zeer verwaarloosde tuin.

Uiteindelijk vieren zij nu samen hun successen en zien alle uitdagingen als een leermoment.

Louise van Luijk

Louise van Luijk

Oervrouw, Geboortewerker

Deze oervrouw is, samen met haar gezin, volledig verbonden met de natuur. Zij helpt mensen met het aanleggen van een eigen permacultuurtuin, voedselbos en alles wat daartussen valt. Zij heeft ervaring met guerilla gardening, ontwerp van stadse buurt- en binnentuinen, particuliere achtertuinen en een publieke kleinfruit pluktuin. Zaterdag deelt zij haar kennis.

Stef van Bremen

Stef van Bremen

Waterman

Geboren als ram maar meer bekend als waterman.
 
Vanuit passie voor biologie, met een organisch chemische bril, de wereld van het menselijk lichaam ontplooien bracht Stef tot de magische vloeistof genaamd water.
Water is ook de basis van ons voedsel en het leven, zover mij bekend, en daardoor een onderwerp met eindeloos veel aanknopingspunten. Kom vooral een glas water proever, praten we daarna verder..
 
Steekwoorden:  gezondheid, ademhaling, voeding, neurochemie, bio(logie)-chemie, magnetisme & water
Rebekka van Straalen

Rebekka van Straalen

Tuin en landschapsontwerper

Rebekka van Straalen, tuin- en landschapsontwerper en kunstenaar. Zij is opgegroeid in, op, onder, met en uit de Noord-Hollandse polderklei deelt met jou haar kennis over waardevolle planten.
 
Zij biedt jou praktische handvatten en doelgerichte knowhow om je met en uit de natuur te voeden.
Qilius Feel Freely

Qilius Feel Freely

Off the grid

Hij slaagde er als eerste consument in Nederland in om volledige ‘off-grid’ te leven.

Hij deelt stap voor stap hoe hij dit heeft gedaan, welke kosten en besparingen dit heeft opgeleverd, welke obstakels hij hierbij tegenkwam en hoe hij deze heeft overwonnen.

 

George Tielen

George Tielen

Energie

Zoekend naar een volledig onafhankelijke manier van wonen, dichtbij de stad en toch in de natuur, kwamen George en zijn vrouw Vera bij het bouwen van hun eigen woon/vaar-boot.

Zonder enige toevoer van gas of electra kregen zij het voor elkaar om volledig off-grid te wonen en te varen.

In een korte lezing deelt George zijn verhaal.

SCHEMA

VRIJDAG

10:00 uur Welkom

10:15 uur Lezing over Economie door Anthony Migchels

11:00 uur Lezing over Internet door Patrick Savaille

12:00 uur ‘Kruisbestuiven’ – Netwerksessie

13:00 uur Lunch

14:30 uur Pitches door Laurens Lindeman en Erik van der Horst

15.15 uur Lezing ‘Welvaart & Welzijn’ met de URA door Ronald Bernard

16.30 uur Vragenronde

16:45 uur Afsluiting

17:00 uur Borrel

19.00 uur Einde

ZATERDAG

10:00 uur Welkom

10:15 uur Lezingen Voedsel door Louise van Luijk

10:55 uur Lezing over Energie door Qilius

11.50 uur Netwerksessie

12:30 uur Lunch

14:00 uur Pitches: George Tielen en Lumke Boomsma

14:45 uur Workshops. Keuze uit Wildplukken,  Plantvermeerdering, Water of rondleiding Op Hodenpijl

16:00 uur Lezing Nature Farming door Terra Norihiro Terazawa

16:45 uur Afsluiting

17:00 uur Einde

KUNSTENAAR RICK VAN RIJSWICK AANWEZIG TIJDENS DE ONAFHANKELIJKHEIDSDAGEN

Sinds eind jaren 90 zijn de werken van Rik van Rijswick met enige regelmaat te zien. De Guardians (Wachters) verwierven de nodige bekendheid. De wachters, zijn ontstaan uit het experimenteren met materiaal. Rechtstreeks vanuit het gevoel, het hart,  wat in hem woelt. Na vele exposities en samenwerkingen met galerieën begon ik in 2007 met het vervaardigen van een drieluik, dat in 2015 zijn voltooiing kende. Het gaat om metalen sculpturen van grote omvang, 12 meter in hoogte. Het drieluik bestaat uit de Draak, de Vreedzame Krijger en de Godin van de Aarde.

 De Onafhankelijkheidsdagen
Data: vrijdag 13 en zaterdag 14 mei 2022
Topics: Economie, Internet, Voeding en Energie
Tijden: 10:00 uur tot 17.00 uur

Locatie:
Op Hodenpijl
Rijksstraatweg 20/22
2636 AX Schipluiden

Tickets
– Dagpas vrijdag – nog enkele tickets beschikbaar
– Dagpas zaterdag € 65,-
– Full Pass – nog enkele tickets beschikbaar

Er zijn nog enkele tickets voor vrijdag beschikbaar. Daarmee is er ook nog een aantal full passen beschikbaar gekomen. 

X
X