Safe Haven Discovery

Tijdens onze verkenningstocht door Frankrijk, Spanje en Portugal, gingen wij op zoek naar Safe Havens.

Tijdens deze online presentatie ‘Safe Haven Discovery’ delen wij met jullie onze belangrijkste bevindingen.

Wij bezochten eco-dorpen, communities, verlaten ruïnes, te koop staande dorpen en nog veel meer. Allen verschillend van aard, insteek, sfeer, bewoners en beoogd doel.

Zo deden we een eco-dorp in Bretagne aan dat gebouwd is van voornamelijk eco-materiaal en waarvan de oorspronkelijk Nederlandse bewoners inmiddels grotendeels plaats hebben gemaakt voor Fransen.

Een heel andere ervaring deden wij op tijdens een bezoek aan een opgekocht, oud Frans gehucht. De initiatiefnemer is 64, maar heeft energie voor 10! Hij verzet enorme hoeveelheden werk, heeft een heldere en aanstekelijke visie en alle omwonenden zijn laaiend enthousiast over het project.

Het bezoek aan een eco-dorp in het noorden van Spanje gaat echter ieders voorstellingsvermogen te boven. Een ervaring om nooit meer te vergeten: een ooit geheel verlaten dorp, vrijwel compleet vervallen en volledig afgesneden van de bewoonde wereld en inmiddels weer bewoond door een enkele verdwaalde Nederlander, Schot, Spanjaard twee puppy’s en een kat. En alles wat tussen deze drie uitersten in zit.

Daarnaast zullen wij de optie bespreken van het ‘opkopen’ (soms voor slechts € 1,-) van een verlaten dorp. En wij delen natuurlijk graag alle overige interessante info met je, zoals handige links en tips o.a. over zelfvoorzienendheid.

Lieve groet,

Mordechaï & Anna

Wij zetten ons fulltime in met onze trainingen, met onze acties en met het in kaart brengen en het delen van waardevolle initiatieven. 

Steun jij ons werk? Je helpt ons enorm met een bijdrage. Wij zijn ontzettend dankbaar voor elke donatie.