Geozoniseerde olijfolie, geozoniseerde jojoba-olie, geozoniseerde castorolie, zonnebloemolie, kokosolie en ga zo maar door… Gaaf natuurlijk, zo’n ruime keus, maar wanneer kies je nou welke olie?

  • Waarom zou je voor geozoniseerde olie kiezen?
  • Welke verschillende soorten olie zijn er?
  • Welke eigenschappen hebben de verschillende oliesoorten?
  • Wanneer gebruik ik welke olie en waar let ik op?
  • Hoe zit het met de ozonconcentraties van de verschillende oliën?

Al deze vragen en meer komen aan bod in deze blog. Hierna weet je precies welke olie het beste bij jou en/of jouw situatie past.

Voordat we in iedere olie afzonderlijk duiken en ze naast elkaar gaan leggen, is het goed om te weten wat geozoniseerde olie voor je kan doen en waar deze vandaan komt. Er zijn namelijk nogal wat uitzonderlijke voordelen aan deze bijzondere oliën verbonden en die delen wij graag met jou. Voordelen die je nergens anders tegenkomt. Lees maar mee!

Waarom zouden we überhaupt olie ozoniseren?

Ozon heeft de eigenschappen dat het antibacterieel, antiviraal, antischimmel en anti-parasitair is. Laat je fantasie de vrije loop en je kan tal van zaken bedenken waarvoor dit goed zou kunnen zijn. Bovendien is ozon een soort superzuurstof. Het wordt inmiddels steeds meer bekend dat het toevoegen van zuurstof aan het lichaam, en dus ook de huid, ongekend positieve effecten geeft. Ozon heeft daarom een verjongend en herstellend effect. Ook heeft het een ontgiftende werking.

Alleen al dat is mind blowing. En is meer dan voldoende overtuigend bewijs voor het inzetten van ozon voor het menselijk lichaam.

Al onze geozoniseerde oliën komen van een klein familiebedrijf in Amerika, waar we deze zomer op bezoek zijn geweest en met eigen ogen hebben kunnen zien hoe alles met zorg en zeer deskundig gemaakt en verpakt wordt. Zij streven altijd naar betere kwaliteit, betere service en meer kennis.

Zij garanderen de volgende punten:

  1. De oliën zijn volledig geozoniseerd, wat betekent dat er een verzachtende zalf ontstaat. Wanneer oliën niet voldoende zijn geozoniseerd, blijven zij vloeibaar.
  2. De oliën worden gemaakt met super zuivere zuurstof en onder koude omstandigheden. Ozonolie wordt ook wel met hoge hitte machinaal geproduceerd, waarbij zuurstof van lage kwaliteit wordt gebruikt, wat de kwaliteit niet ten goede komt.
  3. Er worden zo veel mogelijk glazen verpakkingen gebruikt, wat het risico op het vrijkomen van BPA uit plastic minimaliseert.
  4. De geozoniseerde oliën worden gekoeld of zelfs bevroren opgeslagen, waardoor ze hun kracht optimaal behouden.
  5. Alle oliën zijn 100% puur en 100% natuurlijk. Er worden geen vulstoffen, stabilisatoren, GGO’s, conserveermiddelen of bindmiddelen aan toegevoegd. Geen verborgen ingrediënten. Zij zijn dus eenvoudig, veilig en puur.

Je begrijpt, wij staan dus met zekerheid en volledig achter onze eigen producten.

Wij hebben ondertussen een groot scala aan bijzonderheden mogen zien en horen van mensen die hier wonderlijke resultaten mee boekten. Dat verklaart een groot deel van onze dankbaarheid en vervulling om hiermee te mogen werken.

Maar welke olie is dan geschikt voor welke persoon in welke situatie?

Smeerbaarheid, werkzaamheid, absorptiesnelheid, geur, kracht, ozonconcentratie, persoonlijke voorkeuren… Het speelt allemaal mee.

Laten we beginnen met de kracht, ofwel ozonconcentratie, en de smeerbaarheid van de verschillende oliën, omdat daar veel naar wordt gevraagd. Dus: Wat is de sterkste olie in de smeerbaarheid die ik wil?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Sommigen kunnen niet tegen plakkerigheid. Anderen houden van crème, maar niet van zalf. En weer anderen geven de voorkeur aan vloeibaardere substanties in plaats van dikkere substanties.

Daarom hebben we een overzicht voor je gemaakt:

Dat voor wat betreft de substantie van de geozoniseerde oliën. Maar nu wil je natuurlijk ook weten hoe het zit met de kracht/werkzaamheid/ozonconcentratie van de ozonoliën.

Wat is de concentratie ozon per olie?

De ozonconcentratie in de verschillende oliën geven we aan met de Potential Ozonide Index (POI). Deze laat dus zien hoeveel ozon een bepaalde olie kan bevatten. Hoe meer Omega 3, 6 en 9 een olie bevat, hoe meer ozon deze kan vasthouden en hoe sterker deze is.

Een overzicht van de POI-waarden geozoniseerde olië:

  • Coconut/Kokosnoot: 14
  • Castor/Ricinus: 35
  • Jojoba: 39
  • Avocado: 90
  • Olive/Olijf: 92
  • Sunflower/Zonnebloem: 153
  • Hemp/Hennep: 192

Je kan hieraan zien dat, wanneer je op zoek bent naar iets met subtielere hoeveelheden ozon, dat Castor ideaal voor je is. Olive is de meest gangbare olie en is overal wel voor te gebruiken. Hemp bevat de meeste ozon van alle verkrijgbare oliën. Dat kan wenselijke zijn. Maar omdat hennep zo sterk is, is het misschien voor mensen met een gevoelige huid niet ideaal.

Vind je het toch nog lastig om een keuze te maken? Dan hebben we een handig sample pakket voor je, zodat je de verschillende oliën kunt uitproberen voordat je een grotere verpakking koopt.*

En wanneer gebruik je dan de ene olie en wanneer de andere?

We hebben al de smeerbaarheid en de werkzaamheid besproken. Dan rest ons alleen nog te bespreken welke situatie welke olie vereist. En dat is een wat lastiger terrein…

Zoals eerder gezegd, hebben wij wonderlijke effecten gezien bij veel mensen die de oliën gebruiken. Helaas is het ons niet toegestaan hierover uitgebreid uit te wijden. Maar wij vertrouwen op jullie rijke fantasie en eigen denk- en inschattingsvermogen.

En wij zullen proberen de verschillende situaties te omschrijven om toch een zo degelijk mogelijk idee te geven van welke olie wanneer in te zetten.

Olijfolie

Geozoniseerde olijfolie is een zuurstofrijke, rustgevende zalf en is vanwege zijn veelzijdigheid voor heel veel zaken in te zetten, zoals een verscheidenheid aan huidproblemen. Deze olie is over de hele wereld populair en wordt al meer dan een eeuw gebruikt. Ooit verkocht door de beroemde uitvinder Nikola Tesla.

Hennepolie

Hennepolie is rijk aan omega’s en wanneer deze verrijkt wordt met ozon vormt zich een zuurstofrijke, waterresistente en honingachtige substantie. Door de verhouding van 3:1 als het gaat om Omega-6 en Omega-3 vetzuren kan het vermoedelijk bijdragen aan het verminderen van acné, eczeem, symptomen van psoriasis en mogelijk vele andere (huid)aandoeningen. Zwemmers gebruiken de olie ook erg graag.

De olie bevat uitzonderlijke ontstekingsremmende stofjes. Ook bevat hij vitamine E en D, waardoor deze voor sommige huidtypen gebruikt kan worden als een natuurlijke zonnebrand. Binnen de cosmetische wereld wordt hennepolie gebruikt voor huidwonden en vlekken, ook omdat het niet snel de poriën verstopt. Er zit geen THC in onze hennepolie.

Kokosolie

Kokosolie wordt vaak gebruikt bij massages of als vocht inbrengende crème en is ideaal voor mensen met een gevoelige huid. De olie absorbeert gemakkelijk en zorgt voor een vitale, stralende huid. Kokosolie is aan te raden aan mensen die op zoek zijn naar een olie met een minder sterke ozongeur of met een lagere ozonconcentratie.

Kokosolie wordt als hypoallergeen beschouwd; er zijn dus geen mogelijke negatieve reacties bekend. Daardoor is deze olie zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Kokosolie is ook vocht inbrengend en heeft daarom verzachtende kwaliteiten. Daarnaast helpt kokosolie bij het neutraliseren van vrije radicalen op de huid, waardoor deze de eerste lijntjes en zelfs rimpels helpt minimaliseren.

Jojoba-olie

Jojoba-olie is vrijwel identiek aan de natuurlijke vetten van je huid, waardoor deze gemakkelijk wordt opgenomen en de poriën niet verstopt. In combinatie met ozon is jojoba een zuurstofrijke vocht inbrengende crème die de huid soepeler, stralender en vitaler maakt. Jojoba-olie wordt gemakkelijk opgenomen en is ideaal voor het reguleren en balanceren van de van nature aanwezige vetten in de huid.

De natuurlijke fungicide en antibacteriële eigenschappen helpen de voortplantingscyclus van bepaalde bacteriën en schimmels te belemmeren. De olie helpt het algehele voorkomen van de huid te verbeteren doordat deze de buitenste laag hydrateert en beschermt. Jojoba-olie is hypoallergeen. Wanneer je een gevoelige huid hebt, dan is jojoba is een heel goede keus. Onze geozoniseerde jojoba-olie is ongeparfumeerd.

Zonnebloemolie

Deze geozoniseerde zonnebloemolie is een krachtige, zuurstofrijke, verzachtende gel met een hoge concentratie ozon. Zonnebloemolie bevat veel vitamine E en bevat ook bètacaroteen en vitamine A.

Van zichzelf is deze olie hydraterend en kalmerend en wordt al jaren gebruikt in de medische en cosmetische industrie. De olie is populair bij mensen die last hebben van ontstekingen, acné, huidirritaties en roodheid. Het is de op één na sterkste olie die we aanbieden, dus het is misschien niet altijd ideaal voor de gevoelige huid.

Ricinusolie

Ricinusolie is een natuurlijke plantaardige olie, waarvan bekend is dat deze een breed scala aan potentiële voordelen heeft. In combinatie met ozon worden de van nature aanwezige antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen in ricinusolie versterkt. Vooral in Nederland is Castor Oil erg populair en wordt deze vaak ‘wonderolie’ genoemd.

Het bevat linolzuur en oliezuur en andere vetzuren. Ricinolzuur heeft antiseptische, ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Ricinusolie is verzachtend en vochtinbrengend en wordt vaak gebruikt om de elasticiteit van de huid te verbeteren en striae en ouderdomsvlekken te verlichten. Het droogt de huid niet uit; de huid blijft gehydrateerd en verfrist. Ook wordt Ricinusolie vaak gebruikt om haar te verzorgen en te stimuleren, zoals de wenkbrauwen en om gespleten haarpunten te voorkomen en het haar te hydrateren.

In Nederland is het momenteel een rage om deze ‘wonderolie’ in de navel te gebruiken, hetgeen een ontgiftende werking kan hebben op zowel fysiek als mentaal-emotioneel vlak. Omdat dit detox-effect soms wat stevig kan zijn, is het raadzaam om voorzichtig te beginnen met een kleine hoeveelheid.

Wil je meer weten over de verschillende oliën, de samenstelling, bewaaradviezen en houdbaarheid? Kijk dan op onze nieuwe website Ozonproducten.nl.

We hopen dat we zo alle vragen rondom ozonolie hebben beantwoord. Mocht je toch nog vragen hebben, weet ons dan te vinden op info@armyoflove.nl

*NB: Avocado-olie hebben wij nog niet in het assortiment. Vind jij dat wij dat absoluut zouden moeten toevoegen? Stuur ons dan een mail met jouw motivatie en wellicht nemen wij die ook op in ons aanbod!