Hoe is het met je goede voornemens? Heb je ze dit jaar alweer genomen?

Veel mensen doen aan goede voornemens. En… ze werken. De eerste week althans. Soms ook nog de tweede week. Maar zeg nou eerlijk, heb je het al meegemaakt dat ‘goede voornemens’ werken?

Het woord ‘voornemens’ zegt in feite genoeg. Je neemt je iets voor. Dat is het. En natuurlijk is daar niets mis mee. Het is wellicht beter dan niets doen.

Er zijn meerdere redenen waarom goede voornemens over het algemeen niet of nauwelijks werken. Daar vertel ik je meer over tijdens ons webinar van vrijdag 6 januari as. maar daarover later meer.

Over het stellen van doelen

Vind je het niet vreemd dat we op school niet leren hoe we doelen stellen? En verbaasd het je als ik je vertel dat slechts 3% van de wereldbevolking goede doelen stelt? En wat als ik je erbij vertel dat die 3% bij elkaar bij elkaar genomen gemiddeld meer succes heeft dan de overige 97%?

Toen ik de eerste keer kennis maakte met doelen stellen moest ik er een beetje om lachen. “Zou dit echt werken?” vroeg ik mezelf af terwijl ik mijn doelen, tijdens een seminar, opschreef.

Het bizarre was dat het werkte. En hoe. Zo’n 80% van alle doelen die ik had opgeschreven kwam uit. Dat terwijl een deel van die doelen volledig onhaalbaar leken. Waarom schreef ik ze toch op? Dat was de opdracht en dit keer besloot ik die maar een keertje op te volgen ;-).

Sinds dat ene webinar doe ik het ieder jaar. Soms alleen, soms met iemand samen en soms met een groep. Vrijdag 6 januari 2023 stellen Anna en ik de doelen samen met jou. Als jij dat wilt natuurlijk.

​Anna giet haar eigen saus over het bestaande proces. 

Wij geloven dat de combinatie van het mannelijke en het vrouwelijke element het gehele proces krachtig en effectief maken. Het brengt intuïtie en manifestatie samen.

Eerst wil ik mijn persoonlijke vijf redenen met je delen waarom ik zo’n fan ben van het stellen van doelen.

  1. Met het stellen van doelen ontwerp jij je leven.
    Er is een groot verschil tussen je leven ontwerpen en het leven in reactie op de omstandigheden. Zowel op korte als op lange termijn. Ondanks het ‘ontwerpen’ van je leven is er voldoende ruimte voor spontane acties en onverwachte gebeurtenissen.
  2. Doelen zorgen ervoor dat je weet waar je heen gaat
    Zoals een piloot niet in een vliegtuig stapt zonder de bestemming te weten zo logisch is het om te weten waar je heen wilt in het leven. Door doelen te stellen maak je concreet wat je wilt en wanneer je het wilt realiseren. Het ‘hoe’ is minder belangrijk.
  3. Doelen stellen is leuk om te doen
    Nu denk je misschien dat het stellen van doelen een saaie aangelegenheid is. Niets is minder waar. Doelen stellen is leuk om te doen.
  4. Je krijgt meer voor elkaar
    Nu worden sommige mensen helemaal niet blij van veel ‘doen’. Die leven liever een rustig, meer naar binnen gekeerd leven en dat is prima. Iemand die heel veel ‘doet’ wordt vaak als succesvol gezien en dat is natuurlijk erg relatief. Wat succes betekent kan voor de één iets heel anders zijn dan voor de ander. Toch vinden veel mensen het fijn om tijdens hun leven een en ander te manifesteren. Mocht dit jou aanspreken dan is het stellen van doelen een handige manier om dit te doen.
  5. Meten = weten
    Door je doelen helder te hebben en deze uit te schrijven (of in te voeren in een software programma) krijg je helder wat voor jou belangrijk is en kan je ook bijhouden hoever het met je doelen is. Natuurlijk kan je doelen tussendoor ook bijstellen. Doelen stellen moet geen doel op zich worden. Het is een hulpmiddel.

Tijdens het webinar dat we vrijdag organiseren gaan we je NIET alleen VERTELLEN waarom het werkt.

Je gaat ERVAREN waarom het werkt!!! Het is in feite heel simpel maar in de meeste workshops of seminars slaan ze juist dit, misschien wel belangrijkste, gedeelte over.

Het webinar ‘Een Frisse Start’ vindt vrijdag 6 januari 2023 plaats van 19.30 uur tot 21.00 uur. En ja, er komt een replay maar meedoen is zoveel krachtiger.

We hopen je vrijdag te zien. Klik HIER voor meer informatie.