Ok, even een succeservaring met jullie delen!

Ken je dat, dat je wekenlang kwistig aan het kwasten bent met allerlei middeltjes en je nul resultaat ziet? Kalknagels.

Ze ontstaan niet van de ene op de andere dag, maar eenmaal in je systeem, kom je er nauwelijks meer vanaf. Ik heb nu ervaren dat het ook anders kan.

Behalve dat ze ontsierend zijn en er zich een schimmelinfectie in je teennagel bevindtieuw, gaat het ook vaak gepaard met schaamte. Dat kan vanaf nu verleden tijd zijn.

Juist om jou te helpen, je gerust te stellen en om te laten zien dat er licht is aan het einde van de schimmeltunnel, deel ik mijn bevindingen graag met je. Want tjsa, wanneer je eenmaal zelf iets geweldigs hebt ervaren, wil je natuurlijk dat anderen daar ook in delen!

Het begint onschuldig

Het begint met een klein onschuldig wat gelig randje en je denkt: Even aanzien, dat zal vanzelf wel wegtrekken. Je geeft er een tijdje niet al te veel aandacht aan. Maar op een gegeven moment blijkt het gele randje volwassen te zijn geworden en uitgegroeid te zijn tot een volwaardig geel dik stroef droog en korrelig maanlandschap!

Toch maar eens kijken hoe dat akelige optrekkende eroderende geel het hoofd te bieden. Drogist en apotheek liggen dan voor de hand. Even later sta je buiten met zo’n flacon waar een veelbelovende tekst op staat en je portemonnee voelt aanzienlijk lichter aan. Vervolgens ben je gedoemd om dat goedje 3 keer per dag aan te brengen (heel handig op je werk) en dat al gauw 6 tot 12 maanden. De moed zinkt je bij voorbaat al in de schoenen.

Tenenkrommend

Zo stond ik ook ooit te turen naar mijn verzameling kalknagelgoedjes. Sinds een aantal jaar heb ik namelijk een kalknageltje. Diverse middeltjes gebruikte ik, van zeer natuurlijk tot de wanhoop me nabij stond en ik uitreikte naar tenenkrommend chemisch. Voor veelbelovende middeltjes was ik bereid diep in de buidel te tasten. Toch gaf ik het steeds weer op. Met een voor 95% gevuld flesje en een onveranderd maanlandschap als resultaat.

Wat het zo lastig maakt, is dat het zo’n lang traject is en dat je de eerste zoveel maanden helemaal niets nada noppes ziet van al je inspanningen. We willen toch gewoon resultaat zien…? Al is het maar een heeeeel klein beetje…

Toch begon ik steeds met frisse moed en bracht de schimmelverschrikker diverse malen per dag aan en liet het drogen aan de blote lucht. Dat hield ik dan een aantal dagen, soms zelfs een aantal weken – weliswaar met een lagere frequentie – vol, maar na een tijdje zonder ook maar enig verschil te zien, verslapte steevast mijn aandacht en staakte ik de zoveelste dappere poging het eroderende geel de baas te worden.

Ik beloofde al, dit kan echt anders! Maar eerst even dit…

Wat is een kalknagel precies?

Een kalknagel heeft niets met kalk te maken, maar alles met schimmels. Door de schimmelinfectie komt er vaak een laagje over de nagel heen die aandoet als een soort kalkaanslag. Door de infectie wordt de nagel dof en ontstaan er gele of witte vlekken. De nagelranden kunnen witgeel, groen of bruin worden. Na verloop van tijd wordt de nagel dikker, broos en brokkelig.

Kalknagels zijn zowel voor anderen als voor je andere (teen)nagels besmettelijk. Wanneer de nagel niet behandeld wordt, dan kan de nagel splijten en op een gegeven moment zelfs loslaten. Brrrr…..

Licht aan het einde van de schimmeltunnel

Zoals jullie weten, ontdekten wij …. maanden geleden deze producten met ozon erin. Zelf ondervind ik van heel veel van deze producten gezondheidsprofijt en werd dus ook nieuwsgierig naar de Nail and Toe Support.

Ik overwon de kwastjesaversie, nam het middeltje ter hand en begon moedig aan het volgende avontuur. En wat schetst mijn verbazing…. Ik zag al na een week resultaat! Ok ok, het was niet veel, maar het was in ieder geval IETS!

Wat er gebeurde, was namelijk dat het nageltje wat poreus werd. En eigenlijk aangaf: “Veil mij!” Dus dat deed ik. Het liet heel makkelijk los en ik smeerde weer tot de volgende laag eraf geveild ‘wilde’ worden. Mijn nageltje is nu na twee maanden echt bijna weer in shape.

Nu moet ik zeggen dat ik de kleinste teennageltjes heb van de wereld, dus dan gaat het uiteraard sneller. En ik ben er nog niet, maar dat er zoveel merkbaar resultaat is na relatief korte tijd, stemt mij dusdanig vrolijk, dat ik het met gemak uit kan zingen.

Mocht je alvast een kijkje willen nemen, dit is het flesje waar het om gaat.

Wil je eerst lezen hoe je – op basis van mijn ervaring – de Nail and Toe Support het beste kunt gebruiken? Lees dan nog even verder.

Ook geef ik in een pdf die je kan downloaden (zie onder) tips hoe je op andere, bijna kosteloze, manieren van je kalknagels af kan komen.

 Eerst even mijn persoonlijke stappenplan om van kalknagels af te komen met de Nail and Toe Support:

1. Veil zoveel als je kunt van de kalknagel af of laat dat doen door de pedicure
2. Breng liefst 2-3 keer per dag de Nail and Toe Support aan op en onder de aangedane nagel (ik deed dit in het begin 2 keer, daarna 1 keer p/d)
3. De nagel kleurt mogelijk wat donkerder geel of zelfs wat bruinig en wordt poreus
4. Veil de nagel liefst iedere dag, maar zeker wanneer de bovenste laag poreus wordt
5. Herhaal dit totdat de klachten zijn verdwenen

Let op!

Knip de teennagels één keer per maand, maar eindig altijd met de aangedane nagel om te voorkomen dat je andere nagels ermee besmet. Of gebruik een apart schaartje/knippertje voor de kalknagel(s). Je kunt deze ook na gebruik reinigen en ontsmetten (met ozonwater > daarover later meer).

Hetzelfde geldt voor de veil: zorg dat je een aparte veil hebt voor de gave nagels en een aparte voor de schimmelnagels. Zo zorg je dat je jezelf niet steeds opnieuw besmet.

Wil je ook nog de alternatieve routes verkennen, die ook vast wel helpen, goedkoper zijn en waar je engelengeduld voor op moet brengen, of hou je van radicaal, dan kan je met de onderstaande pdf je hart ophalen.

Vele wegen leiden naar Rome – ook goedkope

Er zijn vele manieren om van je kalknagels af te komen. De ene methode duurt zoals gezegd wat langer, de andere is wellicht wat minder tijdrovend, maar des te ingrijpender. Download hierboven de PDF met de 7 oplossingen die ik ben tegengekomen, waarvan ik er zelf met een aantal ervaring heb.

Je ziet in de pdf dat het qua behandeling niet veel scheelt van de andere methoden. Het grote verschil zit ‘m dus in dat je daadwerkelijk iets merkt.

Ik ben in ieder geval heel blij met mijn steeds frisser, lichter, dunner en gezonder wordende teennageltje! En gun jou ook van die frisse voetjes!

 

Lieve groet,

Anna

 

Heb je zelf nog aanvullende tip hoe om te gaan met kalknagels, laat ze hieronder achter in de opmerkingen!