Heb jij dat ook weleens? Dat er gedurende een aantal dagen een soort centraal thema door je dagen loopt? Dat een bepaald onderwerp gedurende een aantal dagen, vanuit verschillende hoeken, bij je terug blijft komen. Dat had ik afgelopen week.

Het begon met een live van Frank Ruesink van Liefdevol Rebelleren waar hij ingaat op de vraag die mensen vaak stellen “Wat kunnen wij doen”. Daarna kwam er een blog voorbij van Mike Verest van Leef Bewust. Ook Mike benadrukte in zijn blog dat iedere actie, hoe klein ook, een enorm verschil kan maken. En ook Willem Engel haalde dit onderwerp afgelopen week aan.

Als een thema of een onderwerp drie keer in één week voorbij komt dan is het volgens mij de bedoeling dat ik er iets mee mag doen. Vandaar deze blog.

Veel mensen vragen ons: “Wat kunnen WIJ doen”?

Hiervoor sluit ik graag aan bij de woorden van Frank. Door jezelf af te vragen “Wat kunnen WIJ doen”, zorg je er bewust of onbewust voor dat je de focus en verantwoordelijkheid BUITEN jezelf legt. Alsof jouw acties afhankelijk zijn van anderen. En dit is natuurlijk niet zo. De betere vraag die jij jezelf kan stellen is dan ook “Wat kan IK doen”?

Jij en niemand anders besluit wat jij kan en wil doen. Jij en jij alleen bent verantwoordelijk voor jouw acties. Dat voelt misschien eng maar het is het grootste geschenk dat jij jezelf kan geven. Voor sommigen mensen is dit heel vanzelfsprekend. Voor anderen iets nieuws. Het goede nieuws is; Iedereen kan het leren!

Zoals ik al vaker heb gezegd is er 11% van de bevolking nodig om het tij te keren. Waarom 11%? De overige 89% volgt altijd de winnaar! Een belangrijk detail is dat het hier niet gaat om 11% van de mensen die het niet eens zijn met de maatregelen. Dat is niet genoeg. Het gaat hier om 11% van de mensen die bereid zijn om in actie te komen. Zodra dat gebeurt kantelt het. 11% van 17 miljoen mensen is overigens 1.870.000 mensen.

Dat betekent wat mij betreft dat we dichtbij komen. Tijdens de demonstratie van 5 september jl. in Amsterdam waren wij met ongeveer 100.000 mensen. Alternatieve media kanalen als Weltschmerz en Blckbx halen soms honderdduizenden bezoekers op een video. En dat is dan ook naar mijn mening de reden dat er enorme haast wordt gemaakt met het doorvoeren van allerlei maatregelen en met het afgeven van absurde signalen. Zo zagen wij Ferd Grapperhaus de afgelopen dagen roepen dat demonstraties tegen de Corona maatregelen verboden zouden moeten worden. Hugo de Jonge doet zijn uiterste best om die 2G maatregel door de Tweede en de Eerste Kamer te loodsen. En ondertussen roept Gommers op tot een lock-down van 2 weken.

Inmiddels is het geen kwart voor twaalf en ook geen twee voor twaalf. Het is kwart over twaalf en haast is geboden. Vanuit de overheid wordt het tempo opgevoerd. Zij hebben haast. Daarom wil ik je vragen, nee, OPROEPEN, om in actie te komen! Doe jij al veel? Doe nog meer. Ben je nog niet in actie gekomen? Kom dan NU in actie! Deel bijvoorbeeld deze blog met anderen die een duwtje in de rug kunnen gebruiken.

Hieronder 5 tips voor wat JIJ kan doen om in actie te komen.

Stap 1: Spreek je uit
Inmiddels durf ik te beweren dat het overgrote deel van de Nederlanders zich simpelweg niet uit durft te spreken. Ik ken zoveel mensen die het niet eens zijn met de maatregelen maar zich simpelweg niet uitspreken uit angst voor de mening van familie, kennissen, collega’s, buren.

Wat dat betreft heeft de politiek en de MSM (Main Stream Media) haar werk goed gedaan. Zet ieder tegengeluid weg als ‘extreem rechts’, ‘wappies’ of ‘radicalen’ en menig persoon die op het punt staat zich uit te spreken zal zich op zijn/haar achterhoofd krabben of uitspreken nu wel zo’n goed idee is. Bij dat soort groepen wil je natuurlijk niet horen. De waarheid is echter dat 99% van al die mensen liefdevolle demonstranten zijn. Mensen zoals jij en ik, die opstaan voor de toekomst van de aarde, voor hun kinderen en kleinkinderen.

De vraag is dan ook: Wat moet er gebeuren voordat jij je uitspreekt? Hoe erg moet het worden? Bijgaand een video van een vriend van mij (mijn personal trainer) die afgelopen week besloot zijn vragen in een video te verwerken. Hij kan niet meer zwijgen en hoopt hiermee ook anderen te inspireren zich uit te spreken. Wellicht een mooi item voor een platform als Weltschmerz om een serie van te maken van mensen die bereid zijn zich voor de eerste keer uit te spreken?

Stap 2. Teken een petitie
Het tekenen van een petitie is snel en eenvoudig. Je hoeft er de deur niet voor uit. Het enige wat je hoeft te doen is online tekenen, jouw e-mailadres bevestigen en klaar. Vergis je niet in de kracht van een petitie. Een petitie met bijvoorbeeld 250.000 handtekenen (zoals die onlangs van Wybren van Haga) zet veel mensen toch aan het denken. En zoals gezegd volgt die 89% altijd de winnaar.

Stap 3. Doe mee met een peiling
Geloof het of niet. Ik vul iedere peiling met betrekking tot de coronamaatregelen in. Een mooi voorbeeld is de peiling in de Gelderlander afgelopen week. De stelling in de poll is “Wij moeten meer begrip tonen voor bewust ongevaccineerden”. Met maar liefst 20.013 stemmen stond de peiling op 36% eens en 64% oneens. Bizar! Daarop besloot ik een oproep te doen op mijn Telegram kanaal. Binnen een aantal dagen stond de teller op 61% eens en 39% oneens.

Nu zou je misschien denken: “Ok, Mordechai, leuk allemaal, maar so what”? Zoals eerder uitgelegd is er een enorme groep die nog twijfelt of de maatregelen wel of niet logisch, proportioneel en rechtvaardig zijn. Deze groep volgt altijd de winnaar. Hoe triest het ook klinkt, als die groep ziet dat 61% vindt dat we meer begrip moeten tonen voor bewust ongevaccineerden, dan sluiten ze zich aan bij die groep. De meesten mensen willen nu eenmaal bij de grootste groep horen.

Mijn tip is dan ook: doe met zoveel mogelijk peilingen mee en deel ze met gelijkgestemden.

Een van de grootste opiniepeilingen wordt georganiseerd door het EenVandaag opiniepanel. Deze cijfers worden vrijwel wekelijks besproken bij Op1 en bij EenVandaag. Je kan je HIER aanmelden en de meehelpen om de peiling te beïnvloeden.

Stap 4. Bezoek een demonstratie
Hierbij is het belangrijk om te weten dat er twee verschillende demonstraties zijn. De gefaciliteerde demo’s en de niet gefaciliteerde demo’s. In mijn optiek zijn beiden belangrijk.

De niet gefaciliteerde demonstraties zijn niet aangemeld. Nu is het niet aanmelden, in tegendeel tot wat sommige Gemeentes beweren, geen reden om op voorhand een demonstratie te verbieden. Toch treden veel burgemeesters hard op bij niet aangemelde demonstraties. Dit was bijvoorbeeld ook het geval bij de laatste twee demonstraties tijdens de persconferenties in Den Haag.

De gefaciliteerde demonstraties vinden plaats in samenspraak met de Gemeente en de Politie. Deze demonstraties verlopen over het algemeen veilig omdat er afspraken zijn gemaakt tussen de organisatie en de desbetreffende instanties.

Als je voor de allereerste keer naar een demonstraties gaat dan is het aan te raden om naar een gefaciliteerde demonstratie te gaan.

De eerstvolgende grote, gefaciliteerde demonstratie is die van Samen voor Nederland op zaterdag 4 december in Utrecht.

Stap 5. Verbind je met lokale groepen
Er zijn in Nederland fantastische initiatieven waarbij jij je aan kan sluiten om te verbinden met gelijkgestemden.

  • Zo bouwt professor Bob de Wit aan een Society 4.0 waarbij hij 9 domeinen onderscheidt waar iedere lokale club direct mee aan de gang kan. Inmiddels zijn er meer dan 50 lokale groepen aangesloten.
  • Ad Broere (Econoom) heeft zijn Parallelle Economie vereniging met zo’n 3000 leden (€ 10,- per maand).
  • En je kan buiten Facebook om meer dan 5000 zielsverwanten vinden op het platform van Laurens Lindeman: https://www.deparallellesamenleving.nl/.
  • Ben jij zelf van plan een eigen lokale groep/community te starten? Kijk dan even op het platform van Nieuw Westland. Zij zijn een prachtig voorbeeld hiervan. https://www.nieuwwestland.nl/

Ken jij meer platvormen? Maak jij zelf deel uit van een platform, een lokale/regionale groep, ben jij zelf een initiatief gestart? Deel het in de comments hieronder waarvoor dank.

 

Wil je ons steunen? Dan kan je ons helpen met een donatie waarvoor onze grote dank. Iedere bijdrage is van harte welkom.